Arriva nalatig bij opheffen buslijn

Hier kan je nieuwsberichten e.d. plaatsen.
Bronvermelding is verplicht!

Arriva nalatig bij opheffen buslijn

Berichtdoor Dexter » maandag 21 februari 2011 5:14

DORDRECHT - Busmaatschappij Arriva is nalatig geweest bij het opheffen van buslijn 1. Daarover was iedereen het eens tijdens het Politiek Café in Gravenhorst.

Boze bewoners in de Gravenhorst.

Ruim honderd verontwaardigde ouderen kwamen zaterdag bijeen in Gravenhorst, het wooncomplex voor 55-plussers in de wijk Dubbeldam om hun grieven te uiten over het verdwijnen van buslijn 1 voor de deur van het complex.
Niet alleen Gravenhorst is gedupeerd maar ook het iets verderop gelegen woon-zorgcentrum Dubbelmonde.
Vijftien politici waaronder vertegenwoordigers van de Dordtse gemeenteraad, kandidaten voor de Provinciale Staten en gedeputeerden van de Provincie gingen in discussie.
“Waarom is er niemand van Arriva hier aanwezig?”, zegt een boze mevrouw Doorn.
“En waarom is er van Arriva geen reactie gekomen op de handtekeningenactie?” Arriva had wel in een reactie naar de ANBO gezegd dat uit metingen bleek dat maar weinig mensen gebruik maken van buslijn 1, gemiddeld minder dan 3 passagiers per rit. De verklaring leidde tot verontwaardigde reacties. Een bewoner zegt: “Arriva had met de gemeente contact moeten opnemen en moeten overleggen voor een oplossing.”
En daar zit volgens gedeputeerde Govert Veldhuijzen (CDA) een van de bottelneks. “Over de lijnvoering is Arriva verplicht overleg te voeren met de gemeente,” zegt Veldhuijzen.
CU/SGP-raadslid Bert Staat weet dat buslijn 1 een erfenis was uit het verleden toen er in Dordrecht nog een drie-bussensysteem was.
“Lijn 1 zit niet in de consessie met Arriva”, zegt Nelleke de Smoker van D66. Wethouder Van den Oever heeft hierover contact gehad met Arriva. Er moet gezocht worden naar een oplossing.”
Komende woensdag meer nieuws in weekblad De Stem van Dordt.

Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2011/februari/19/arriva_nalatig_bij_opheffen_buslijn
Er gaat niets boven een rit in een bus met een ster erop.
Dexter
 
Berichten: 2173
Geregistreerd: zondag 25 maart 2007 22:41
Woonplaats: Dordrecht

Re: Arriva nalatig bij opheffen buslijn

Berichtdoor Daniël » maandag 21 februari 2011 20:09

Lijn 1 een erfenis van het driebussensysteem? Lijkt me nogal opmerkelijk aangezien de lijn daarvoor al bestond, met het driebussensysteem gedegradeerd werd tot een spitslijn en daarna weer de gehele dag terugkwam.
Dat 'ie niet in de concessie zit lijkt me overigens ook wel erg sterk. Wel is lijn 1 een lijn die je vrij simpel kunt opheffen omdat hij nergens zorgt voor het halen van de maximale afstand tot een halte zorgt. (Hoewel, als ik even verder terugdenk... lijn 1 heeft zowiezo nooit voldaan aan de de minimale bedieningsfrequentie. Da's een halfuursdienst in stedelijke gebieden en wat dat betreft valt 'ie dus kennelijk wel buiten de concessie)
Avatar gebruiker
Daniël
Site Admin
 
Berichten: 4425
Geregistreerd: vrijdag 21 april 2006 19:30
Woonplaats: Amersfoort

Re: Arriva nalatig bij opheffen buslijn

Berichtdoor treintje7 » woensdag 23 februari 2011 13:26

Dordtse raad pleit voor terugkeer buslijn 1
22 februari 2011

De gemeenteraad van Dordrecht wil buslijn 1 terug. De verbinding tussen met name enkele ouderenvoorzieningen in Dubbeldam en de locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzerziekenhuis werd per 1 januari door Arriva geschrapt.

De gemeenteraad vindt dat zoiets niet zonder overleg mag gebeuren. De provincie Zuid-Holland, die formeel over het stadsvervoer in Dordrecht gaat, wordt opgeroepen om met vervoersbedrijf Arriva en de gemeente Dordrecht na te denken over een oplossing. De Dordtse raad wil uiterlijk eind maart uitsluitsel.

http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws? ... uslijn%201

Treintje7
treintje7
 
Berichten: 158
Geregistreerd: maandag 26 mei 2008 20:48

Re: Arriva nalatig bij opheffen buslijn

Berichtdoor Dexter » vrijdag 13 mei 2011 15:24

Bushaltes lijn 1 Dordt blijven opgeheven

11 mei 2011

De haltes van buslijn 1 bij zorginstellingen in Dordrecht blijven definitief buiten gebruik. Arriva heeft de haltes opgeheven omdat te weinig passagiers van de lijn gebruik maakten.

Provinciebestuurder De Bondt is niet van plan dit terug te draaien, zei hij in een debat met de SP. Die partij had geklaagd over de slechte bereikbaarheid van het Albert Schweitzerziekenhuis. Reizigers kunnen er alleen nog met lijn 2 komen en ze moeten dan ook nog overstappen.

Maar volgens het provinciebestuur is het schrappen van haltes acceptabel vanwege de bezuinigingen. Verder zouden er gemiddeld maar drie mensen in de bus zitten. Andere lijnen worden meer gebruikt, zei gedeputeerde De Bondt.

Bron
Er gaat niets boven een rit in een bus met een ster erop.
Dexter
 
Berichten: 2173
Geregistreerd: zondag 25 maart 2007 22:41
Woonplaats: Dordrecht

Re: Arriva nalatig bij opheffen buslijn

Berichtdoor Daniël » vrijdag 13 mei 2011 20:14

Met lijn 2 moeten overstappen? In de daluren kunnen ze gewoon blijven zitten in 't centrum, wordt vanzelf lijn 7... :P
Avatar gebruiker
Daniël
Site Admin
 
Berichten: 4425
Geregistreerd: vrijdag 21 april 2006 19:30
Woonplaats: Amersfoort


Keer terug naar In het nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron