Pagina 1 van 1

Dordrecht over op hybride stadsbussen

BerichtGeplaatst: dinsdag 08 maart 2011 16:33
door Dexter
7 maart 2011

Dordrecht krijgt de primeur: de eerste stad in Nederland met een volledige stadsdienst alleen gereden met hybride bussen.
Op 21 maart wordt de eerste hybride stadsbus door Arriva gepresenteerd. Hierna worden geleidelijk alle stadbussen met conventionele dieselaandrijving vervangen door nieuwe bussen van het merk Volvo met hybride aandrijving. Deze hybride bussen rijden op elektrische energie, die zowel geleverd kan worden door zowel een generator (aangedreven door de dieselmotor), als van condensatoren waarin de niet-gebruikte energie wordt opgeslagen. Het gaat hierbij om de overtollige energie van de motor en de energie die vrijkomt bij het remmen. Dat moet leiden tot 30 procent minder CO2-uitstoot en tot 50 procent minder emissie. En een hybride bus rijdt tot 30 procent stiller.

Bron: http://www.verkeersnet.nl/4817/dordrecht-over-op-hybride-stadsbussen/

Re: Dordrecht over op hybride stadsbussen

BerichtGeplaatst: dinsdag 08 maart 2011 22:59
door Daniël
21 maart: lancering eerste Hybride stadsbus in Dordrecht
Dordrecht krijgt de primeur: de eerste stad in Nederland met een volledige stadsdienst alleen gereden met hybride bussen! Op 21 maart presenteren wij de eerste hybride stadsbus op het Statenplein in Dordrecht.

Hierna worden geleidelijk alle stadbussen met conventionele dieselaandrijving vervangen door nieuwe bussen van het merk Volvo met hybride aandrijving. Deze hybride bussen rijden op elektrische energie, die zowel geleverd kan worden door zowel een generator (aangedreven door de dieselmotor), als van condensatoren waarin de niet-gebruikte energie wordt opgeslagen. Het gaat hierbij om de overtollige energie van de motor en de energie die vrijkomt bij het remmen.

De voordelen? Tot 30 procent minder tot 30 procent minder CO2-uitstoot en tot 50 procent minder emissie. Dankzij deze aanpak rijdt een hybride bus tot 30 procent stiller. Voor u betekent dit een schonere leefomgeving en een beter milieu in Dordrecht. Met de instroom van de hybride bussen gaan we écht ‘Samen groen vooruit’.

Volg het hybride seminar live vanaf het Statenplein in Dordrecht
Wij willen u als reiziger persoonlijk betrekken bij de instroom van de nieuwe hybride bussen. Daarom nodigen wij u uit om 21 maart naar het Statenplein toe te komen, waar u het seminar over hybride bussen live kunt volgen op een groot scherm. Tijdens dit seminar zullen vooraanstaande sprekers, zoals Wubbo Ockels, hun visie geven op nieuwe technologie, duurzaamheid, milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Datum: 21 maart 2011
Aanvangstijd: vanaf 13.00 uur
Locatie: Statenplein - Dordrecht

Bron: Arriva

Re: Dordrecht over op hybride stadsbussen

BerichtGeplaatst: woensdag 09 maart 2011 12:39
door Job
Ik hoorde van een chauffeur dat het om 10:00u in de ochtend was op die maandag.
Ik hoop ook dat het om 10:00u is, om 13:00u kan ik niet :P

En eergister zei een chauffeur dat het op 17 maart was(dat geloofde ik dan weer niet :P)

Ik zal de komende tijd sowieso maar even goed kijken bij de Volvo-dealer in Prinsenbeek

Re: Dordrecht over op hybride stadsbussen

BerichtGeplaatst: woensdag 09 maart 2011 19:38
door J.J.Roza
17 maart komt hij ja :wink:

Re: Dordrecht over op hybride stadsbussen

BerichtGeplaatst: woensdag 09 maart 2011 20:18
door Daniël
Logisch natuurlijk dat de bus eerst komt en daarna gepresenteert wordt (plus dat z'n speciale bestickering er wel in de stalling Dordrecht op zal komen)

Re: Dordrecht over op hybride stadsbussen

BerichtGeplaatst: zaterdag 12 maart 2011 18:38
door Dexter
Inmiddels wordt er op abri's her en der in de stad al volop reclame gemaakt voor de presentatie van de eerst hybride en het seminar.