Pagina 1 van 1

Arriva en provincie Zuid-Holland gaan ‘Samen groen vooruit’

BerichtGeplaatst: maandag 21 maart 2011 19:34
door Daniël
Arriva en provincie Zuid-Holland gaan ‘Samen groen vooruit’
Geplaatst op: maandag 21 maart 2011 19:23
Laatst bijgewerkt: maandag 21 maart 2011 19:25


Eerste hybride stadsbus Dordrecht gepresenteerd

Persbericht
Vandaag, 21 maart 2011, hebben Arriva en de provincie Zuid-Holland de eerste hybride stadsbus van Dordrecht gepresenteerd. De bus was tussen 13.00 tot 15.30 uur het middelpunt van belangstelling op het Statenplein in Dordrecht. Op een groot scherm was live het hybride seminar te volgen, waar onder andere Wubbo Ockels zijn visie op duurzaamheid gaf.

30 procent minder CO2-uitstoot
Alle 27 Dordtse stadsbussen worden geleidelijk vervangen door gloednieuwe hybride bussen van het merk Volvo. Deze bussen hebben tot 30 procent minder CO2-uitstoot, tot 50 procent minder emissie en rijden ook nog eens tot 30 procent stiller. Dit betekent een schonere leefomgeving en een beter milieu in Dordrecht. De eerste hybride bus wordt medio april in de dienstregeling opgenomen. De overige 26 bussen stromen geleidelijk in. De laatste levering staat gepland voor februari 2012.
Dordrecht is de eerste stad in Nederland met een volledige stadsdienst alleen gereden met hybride bussen. “Een primeur! Zorg voor het milieu en groei van de mobiliteit gaan zo hand-in-hand en dat is maar goed ook, want we willen dat steeds meer mensen vaker de bus pakken”, aldus Asje van Dijk, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland. Ook voor Arriva is het een primeur een volledig wagenpark met alleen maar hybride bussen te hebben. Algemeen directeur Anne Hettinga: “In Londen rijden we al een tijdje met hybride dubbeldekker bussen, maar hier in Nederland is het echt nieuw. De bussen rijden heel anders en verdienen ander onderhoud. Ik vind het leuk om te zien dat de chauffeurs zo trots zijn op het nieuwe materieel.”

Trotse chauffeurs
Alle chauffeurs van de stadsdienst Dordrecht hebben een op maat gesneden instructie van leverancier Volvo gekregen. De hybride bus is geen standaard bus en de techniek verdient andere handelingen en rijvaardigheden. De chauffeurs zijn trots dat ze met de gloednieuwe bussen mogen rijden. De reacties na de presentatie en instructie waren zeer positief.

Hybride seminar
Arriva en de provincie Zuid-Holland organiseerden vandaag ook een hybride seminar waar specialisten hun visie op nieuwe technologie, duurzaamheid, milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid gaven. Een van deze specialisten was Wubbo Ockels.
Als afsluiting van het seminar werden alle aanwezigen uitgenodigd een eerste rit met de hybride bus te maken. Tijdens deze rit werd door Edward Jobson, environmental directeur Volvo Bus, uitleg gegeven over de bijzondere technologie van de bussen.
Met de komst van de hybride bussen voor de stad Dordrecht gaan Arriva en de provincie Zuid-Holland ‘Samen groen vooruit’.
Lees verder

Re: Arriva en provincie Zuid-Holland gaan ‘Samen groen vooru

BerichtGeplaatst: maandag 21 maart 2011 22:23
door bassie92
Ik vraag me nu toch echt één ding af.. De volledige dienstregeling wordt gereden met die nieuwe bussen vermelden ze in het artikel, maar hoe zit het dan met de Irisbussen op lijn 2, 6, 8 en 10?? En taxibussen op lijn 1, 2, 9 en 10.. Dat noem ik toch niet echt een volledige dienstregeling rijden met alleen hybride bussen :mrgreen:

Re: Arriva en provincie Zuid-Holland gaan ‘Samen groen vooru

BerichtGeplaatst: maandag 21 maart 2011 22:58
door Daniël
Ach, er zijn vast wel hybride taxibusjes te koop :mrgreen: De 5 Irisbusjes vergeten ze inderdaad in elk artikel hierover, maargoed EEV is ook erg schoon.

Re: Arriva en provincie Zuid-Holland gaan ‘Samen groen vooru

BerichtGeplaatst: maandag 21 maart 2011 23:24
door bassie92
Daniël schreef:Ach, er zijn vast wel hybride taxibusjes te koop :mrgreen: De 5 Irisbusjes vergeten ze inderdaad in elk artikel hierover, maargoed EEV is ook erg schoon.


Conclusie, alleen lijn 3, 4, 5 en 7 komen volledig te rijden met die bussen. Mooi is dat zeg.. een volledige stadsdienstregeling met 4 buslijnen :lol:

Re: Arriva en provincie Zuid-Holland gaan ‘Samen groen vooru

BerichtGeplaatst: vrijdag 13 mei 2011 15:20
door Dexter
Inmiddels is het ook tot de Telegraaf doorgedrongen dat er hybride bussen in Dordrecht rijden...

Een filmpje :mrgreen:

Re: Arriva en provincie Zuid-Holland gaan ‘Samen groen vooru

BerichtGeplaatst: zaterdag 21 mei 2011 15:45
door Dexter
Onze nieuwe stadsbussen trekken inmiddels zelfs Koninklijke aandacht. :mrgreen: Hier krijgt de 5402 Koninklijk bezoek:

Koninklijk bezoek bij Volvo Hybride bussen.

Afbeelding

Onlangs brachten koning Carl Gustav en koningin Sylvia van Zweden een werkbezoek aan de fabriek van Volvo waar de hybride stadsbussen voor Arriva in Dordrecht worden gemaakt. Het koninklijke paar werd uitgebreid bijgepraat over het voordeel van hybride stadsvervoer.

Daarnaast heeft ook Autovisie onlangs aandacht geschonken aan de Dordtse hybride bussen, het filmpje is te zien via http://www.telegraaf.nl/s/9761160

Bron: http://www.jijenikreizen.nl/content/koninklijk-bezoek-bij-volvo-hybride-bussen