Het ontstaan van...

Van een klein begin...
Zes nog vrij kale pagina's, daarmee ging "De onofficiële SVD-site" op 27 april 2001 van start. De site bevatte toen ook nog maar vier foto's, wat er ondertussen toch wel heel wat meer zijn geworden.
Groeien deed de site de daaropvolgende maanden als kool, vanaf de zomerdienst 2001 kwam ook de dienstregeling op de site te staan en later kwamen daar de lijnennetkaart, reisinformatie, tarieven, voorverkoopadressen, historie, omleidingen en nog veel meer pagina's bij. De website van SVD's moederbedrijf HTM had toen nog een gastenboek en in augustus 2001 vond ik het tijd daarin eens een berichtje ter promotie te plaatsen. En dat heb ik geweten...

Een paar dagen later volgde een mailtje of ik even wilde bellen, onder andere vanwege 'oneigenlijk' gebruik van de dienstregelingsinformatie. SVD zat destijds nog na te denken over een eigen site, maar kwam nu ineens tot de conclusie dat die er eigenlijk al was. Deze site zou zelfs tijdelijk als website van SVD gaan dienen, maar zover is het eigenlijk nooit gekomen. Al kreeg ik sindsdien wel de nodige informatie voor de site.
Het werd na een aanbod aan SVD om de site over te nemen een tijdje stil, maar in februari 2002 kwam alles in een sneltreinvaart. Op papier nam SVD het reizigersinformatie-gedeelte van deze site over, maar in de praktijk kwam het erop neer dat ik de officiële SVD-site mocht bouwen: het geheel moest immers wel aan de huisstijl aangepast worden.

Een proefversie van de site was er al op 13 februari 2002, en op 20-02-2002 ging de site dan echt in de lucht: en dat leek slechts een leuke datum, dat ik het zou halen had niemand verwacht!

...tot de enige echte en grootste site met alles over SVD
Toen de officiële site van SVD eenmaal gestart was begon deze site pas echt tot ontwikkeling te komen, de hoeveelheid foto's nam flink toe en er kwam ook steeds meer aandacht voor het verleden.
Het resultaat van zo'n acht jaar lang steeds meer verzamelen, uitzoeken en boven water krijgen over de Dordtse stadsbus is de site die je nu bekijkt. Een completere site dan het ooit geweest is, met vrijwel alles over het Dordtse stadsvervoer van circa 130 jaar geleden tot de dag van vandaag.

Over de webmaster
De webmaster van deze site is Daniël Bleumink, 37 jaartjes jong en sinds half 2010 wonend in Amersfoort. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als chemicus en heb ik dus eigenlijk slechts met de bus te maken als vervoermiddel.
Met busjes houd ik me eigenlijk pas sinds maart 2001 een beetje bezig, en dan vooral met de Dordtse en die van HTM wat t/m 2006 het moederbedrijf van SVD was. Door de jaren heen is m'n verzameling aardig gegroeid. Deze bestaat nu uit de nodige informatie over het wagenpark, vrijwel alle folders en dienstregelingen die sinds 2001 zijn uitgegeven en twee SVD-modelbusjes: een Den Oudsten Alliance City B96 en een kartonnen O405 uit 1987. Ook een lijnnummerfilm van een O305, een special van het GVBD-personeelsblad over de actie stuurpiet van 5 december 1988 en vele duizenden foto's van het OV in heel het land zijn daar nog een deel van.

Deze site wordt gehost door Oxilion.

Copyright © 2001-2024 OV rond Dordt.nl | Alle rechten voorbehouden | Privacy en cookies | Contact | Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan