Het wagenpark

Sinds januari 2001 is er het nodige veranderd aan het wagenpark van het Dordtse stadsvervoer. De al meer dan tien jaar oude O305's en O405's werden langzaamaan verdreven, veel jongere Den Oudsten's uit Den Haag kwamen ervoor in de plaats. Dat vervangingsproces kwam echter twee jaar lang tot stilstand door het faillisement van Den Oudsten gevolgd door een allesbehalve probleemloze ontwikkeling van een nieuwe bus voor de HTM: de Berkhof Diplomat. Pas eind 2005 verdween daardoor de laatste O405, waarmee met zo'n drie jaar vertraging SVD geheel laagvloers is.

In de wagenparklijst vindt je alle bussen die van 1956 tot 2006 in Dordrecht zijn verdwenen en verschenen. Daarnaast staan hieronder nog enkele links naar beschrijvingen van de diverse bustypes die door de jaren heen bij SVD hebben gereden.

- Mercedes O303
- Mercedes O305
- Mercedes O309
- Mercedes O405
- Mercedes O408
- DAB Silkeborg MidiCity
- Berkhof Premier
- Mercedes Cito
- Den Oudsten Alliance City B96

De komst van Arriva in Dordrecht per 1 januari liet de variatie in het wagenpark eerst afnemen, maar later toch weer niet. Vele verschillende bussen kwamen als versterking naar Dordt en verdwenen dan enige tijd later weer. Een overzicht hiervan vindt je in de wagenparklijst van Arriva Dordrecht. Daarnaast staan hieronder nog enkele links naar beschrijvingen van de diverse bustypes.

- Wright Commander
- Mercedes Citaro
- Irisbus GX127

© 2001-2020 DaniŽl Bleumink - Alle rechten voorbehouden - Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan